Østrig - tirsdag den 28. december 2004


Tur på Gross Sonnberg

Tilbage

Erling fra Herning, som vi mødte i går, havde tilbudt at tage Alex med, når han hentede morgenbrød næste morgen. Det tilbud tog vi imod, så Alex måtte tidlig op, for Erling kørte allerede kl. 7:15.

Vi hang lidt længe over morgenmaden, der bl.a. bestod af husets hjemmelavede jughurt med vaniliesmag. Det smagte fortræffentligt!

Efter morgenmaden var der dømt gåtur på Gross Sonnberg. Hans og Gitte havde bebudet, at de ville gå en længere tur. Marie og Alex valgte en lidt kortere tur op på toppen af bjerget. Vejen opad viste sig at være meget glat, så det var med at passe på. Der var fortsat gråt og farveløst. Vi havnede på en vej, der endte blindt. Men vi kunne se fodspor fortsætte ned over en mark og vi valgte at prøve lykken. Sporene førte os ned til et skovområde, hvor der også så ud til at være en sti, så vi fortsatte. Efter et stykke tid kom vi atter til en vej. Vi ville egentlig have været ned af vejen men der var en aflåst bom for, så vi måtte gå opad igen. Til sidst havnede vi atter på toppen af Gross Sonnberg, hvor Alex havde været før. På toppen befandt vi os i en kraftig tåge. Det måtte være en lavthængende sky. Vi kunne ikke se mange meter fremad. Det klarede dog hurtigt op igen, så vi på vejen ned alene skulle koncentrere os om den glatte vej.

Vel hjemme i lejligheden igen kunne vi konstatere, at Gitte og Hans havde overtalt Lasse til at tage med på deres tur, så teenageren (= undgå motion) Vibe var alene hjemme.

Marie og Alex tilberedte frokosten, der idag skulle bestå af kalkun i 2 variationer med karry og tomatsovs. Efter festmåltidet var der dømt afslapning og siesta. Aftenen stod nemlig på tur til kurbad i Gastein Kurbad. Turistbureauet i Taxenbach havde arrangeret en tur med bus dertil. Susanne havde forgæves forsøgt at få bussen til at køre omkring Gries men det lod sig ikke gøre, så Susanne kørte os til Taxenbach, hvor vi steg på bussen.

Selve kurbadet var ikke nogen kæmpestor oplevelse. Vi var nok for nærige til at købe nogen af deres behandlinger, så det blev kun til en tur i deres svømmehal, hvpr vandet skulle være opvarmet ved hjælp af varme kilder. En del af badet var udendørs og det var en lidt spøjs oplevelse at svømme rundt i fri luft i december måned - med snevejr og sneklædte græsplæner omkring os. Vi fik lidt tid til at kigge på Gastein by og den så meget hyggelig ud.

Fra bussen ringede vi atter til Susanne og bad dem hente os i Taxenbach.

Dagen sluttede med at få det sidste pakket og lidt natmad. Så var vi ved at være klar til hjemrejsen dagen efter.

1
2
3
4
5
6
7